{ "title": "Börek Kaç Derecede Pişer", "image": "https://www.borek.gen.tr/images/borek-kac-derecede-piser.gif", "date": "19.01.2024 14:20:50", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Börek kaç derecede pişer, Börek pişirmenin ideal ir pişirme süresi yoktur. Börek hazırlanan hamurun çeşidine ve böreğin türüne göre pişirme derecesi farklılık gösterebilir. Hazırlanan böreğin kalınlığı da pişirme ısısı için önemli bir faktördür. Börek genellikle yapımı kolay ve pratik olduğu için hazır yufka ile yapılır. Kullanılan yufka sos ile yeterli oranda ıslatılmalıdır. Börek için kullanılan iç malzeme en az tepsiye 2 tane yufka döşendikten sonra böreğe dahil edilmelidir. İç malzeme eğer ilk yufkadan sonra böreğe dahil edilirse tepsinin tabanına çok yakın olacak ve börek kaç derecede pişerse pişsin altının nemli kalmasına ve dolayısı ile kızarmamasına neden olacaktır.

Böreğin tabanına yağ haricinde hiçbir malzeme temas etmemelidir. Su, süt ve yumurta gibi malzemeler böreğin tabanına kaçarsa böreğin altı yine derece kaç olursa olsun pişmeyerek ıslak kalacaktır. Bu şekilde böreğin tepsiden çıkması da zor olabilir. Hazırlanan böreğin çok daha güzel pişmesi için üzerine sos döküldükten sonra dilimlenmelidir. Bu sayede börek hava alarak iç kısmı daha güzel pişecektir. Hazır yufka ile hazırlanan börekler için en ideal pişirme derecesi 180-200 derecedir. El açması börekler için pişirme derecesi ise 200-250 derecedir.
" } ] }