{ "title": "Pan Börek", "image": "https://www.borek.gen.tr/images/pan-borek.gif", "date": "19.01.2024 11:05:56", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Pan börek, özellikle hafta sonu kahvaltıları için hazırlayabileceğiniz mükemmel bir lezzettir. Kahvaltı haricinde beş çaylarınıza eşlik etmesi için ya da özel misafirleriniz için de gönül rahatlığı ile hazırlayarak misafirlerinizi bu lezzet ile buluşturabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan pan börek nasıl yapılıyor? Hep birlikte göz atalım.

Pan Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Pan Börek Nasıl Yapılır?

Yumurtayı çukur bir kabın içine alarak köpürene kadar çırpın. Üzerine toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından sütü ve kabartma tozunu ekleyin. Uzu yavaş yavaş ilave ederek devamlı karıştırın. Eklenen una rağmen hamur çok akışkan olmuşsa bir miktar daha un ilave ederek hamurun kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hamur hazır hale geldikten sonra krep tavasını ya da yanmaz teflon tavaya bir çay kaşığı margarin ekleyerek eritin. Hazırladığınız karışımdan bir çorba kepçesi tavaya dökün. Hamurun altı piştikten sonra bir spatula yardımı ile çevirerek hamurun diğer tarafını pişirin. Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde pişirin. Daha pratik olması için iki tava kullanarak pan börekleri pişirebilirsiniz. Pişen börekleri havlu kâğıt serili bir servis tabağına çıkararak biriktirin. Pan börekler servis için hazır. Pan börekler önceden hazırlanarak buzdolabında saklanabilir. Tüketileceği zaman mikrodalga fırında ya da tost makinasında ısıtıldığında ilk piştiği kadar lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }