Börek Sarma Şekilleri

Börek sarma şekilleri, hazır yufkadan hazırlayabileceğiniz, belki yüzlerce börek çeşidi vardır. Hazırlayacağımız böreklerin, iç harcı kadar sarma şekilleri böreklerin lezzeti ve görünümü bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu sarma yöntemleriyle aynı börek harcından sayısız farklı biçimde börekler hazırlayıp, çok çeşitli sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Sigara böreği sarma şekli


Tezgâhın üzerine hazır yufkayı serdikten sonra, yufkayı öncelikle artı şeklinde kesip, daha sonra elde ettiğimiz her bir parçayı, üç eşit parçaya yarım baklava dilimi şeklinde kesiyoruz. Ardından yufkanın arasına hiçbir şey sürmeden, hazırladığımız peynirli ve maydanozlu harcı, yufkanın geniş kısmına bir çorba kaşığı kadar koyarak, tıpkı yaprak sarar gibi sarıyoruz. Sardığımız sigara böreklerini kızgın sıvı yağda kızartarak hazırlayabilirsiniz.

Karnıyarık usulü, börek sarma şekli


Öncelikle, bir adet yufkayı mutfak tezgâhının üzerine düzgün bir şekilde seriyoruz. Ardından böreklik, hazırlamış olduğumuz sütlü veya sodalı iç harcımızı yufkanın üzerine bol miktarda sürüyoruz. Daha sonra üzerine aynı hizaya denk getirmeye çalışarak bir adet yufka daha seriyoruz. Bu yufkanın da üzerine bol miktarda sos sürdükten sonra, üçüncü yufkayı da dikkatli bir şekilde seriyoruz. Bu yufkanın üzerine diğerlerine göre daha az, biraz ıslatacak kadar, sos sürdükten sonra, yufkaları önce artı şeklinde dörde, sonra ise her bir parçayı üç eşit parçaya ayırıyoruz.
İçine bol miktarda kıymalı veya herhangi bir çeşit harç koyarak, tıpkı sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz börekleri üzerine sos sürdükten sonra keskin ve ince uçlu bir bıçak yardımıyla tıpkı karnıyarık gibi, boylamasına bir çizik atıyoruz. Böreğin karnını yararken, bıçağın dibine kadar inmesi gerekmiyor, sadece iç harcının görüneceği kısma kadar kesilmelidir.

Muska şeklinde börek sarma şekli


Mutfak tezgâhının üzerine el açması böreklik yufkamızı düzgün bir şekilde seriyoruz. Daha sonra, bu yufkayı dört veya üç parmak kalınlığında dilimlere ayırıyoruz. Fırında pişirecekseniz üzerine bol miktarda böreklik sos sürdükten sonra, uç kısmına dilediğiniz, bir çeşitte harç yerleştirerek, muska şeklinde katlaya katlaya sarıyoruz. Son kısmını sosa bandırıp, üzerine yapıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirebilirsiniz.

Not: Eğer böreği yağda kızartmak istiyorsanız, içine sos sürmeyiniz.

Kürdanla börek sarma şekli

Düzgün bir şekilde mutfak tezgâhına serdiğimiz el açması böreklik yufkanın üzerine her tarafını kaplayacak şekilde sos sürüyoruz. Başka bir yufka alarak, aynı hizaya denk getirip, önceki yufkanın üzerine seriyoruz. Bu yufkanın da üzerine yine sos sürdükten sonra bir kat yufka daha serip, üzerine sos sürüyoruz. Bir çorba kasesinin ağzının hizasında, yuvarlak parçalar kesiyoruz. Kestiğimiz her bir parçanın içine böreklik harç koyarak, ikiye katlıyoruz. Daha sonra kürdan ile tıpkı dikiş diker gibi ağzını kapatıyoruz. Kürdanlı kısmı yukarıda kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Gül böreği sarma şekli

Bir adet yufkayı mutfak tezgâhının üzerine sererek, üzerine bol miktarda sos sürüyoruz. Yufkayı artı şeklinde keserek dört parçaya ayırıyoruz. Geniş kısmına bol miktarda iç harcını uzunlamasına yerleştirdikten sonra, geniş kısmından başlayarak fazla sıkı olmayacak bir şekilde sarıyoruz. Daha sonra bir ucundan başlayarak, diğer ucuna doğru, salyangoz gibi dolayarak sarıyoruz. Ardından, kalan ucunu böreğin alt kısmından verip, göbeğinin ortasından çıkartarak, gül görünümünü veriyoruz. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayarak, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirebilirsiniz.

Bohça şeklinde börek sarma şekli

Bir adet yufkayı mutfak tezgâhına seriyoruz. Üzerine bol miktarda, sos sürdükten sonra, bir kat yufka daha seriyoruz. Onunda içine sos sürdükten sonra, yaklaşık 8 cm kalınlığında kare parçalar kesiyoruz. Daha sonra her bir parçanın, ortasına böreklik harçtan koyup, köşelerini ortada birleştirerek, kürdan ile birbirlerine tutturuyoruz. Üzerine sos sürdükten sonra, yağlanmış fırın tepsisine kürdanlı kısımları yukarıda olacak şekilde yerleştirebilirsiniz.

Kol böreği sarma şekli

Elimizde açtığımız veya hazır olan yufkamızı, tezgâhın üzerine seriyoruz. Yufkamız hazır ise börek sosu sürerek, el açması ise yağladıktan sonra, tam ortasına uzun bir çizgi halinde, böreklik harcımızdan yerleştiriyoruz. Daha sonra, yufkayı tam ortasından yarım ay şeklinde ikiye katlıyoruz. Yine üzerine, yağ veya böreklik sos sürdükten sonra, geniş kısmından başlayarak, diğer ucuna doğru fazla sıkı olmamak kaydıyla sarıyoruz. Eğer el açması bir börek hazırlıyorsanız, hamuru uçlarından çekiştirerek, bir miktar daha incelmesini sağlayabilirsiniz. Yağlanmış ve yuvarlak olan fırın tepsisinin tam ortasına, ucundan başlayarak, salyangoz gibi dolayarak ve sıkı olacak bir şekilde sarıyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, önceki yufkanın son kısmından başlayarak, her birini sarıyoruz. Tepsi dolduktan sonra, üzerine sos sürerek pişirebilirsiniz.
19.01.2024 22:06:14
Börek Sarma Şekilleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börek Sarma Şekilleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Börek Sarma Şekilleri"
Börek sarma şekilleri resimli olsaydi daha iyi olmazmiydi
nadire . 07.02.2016

Sosisli Milföy Böreği

Sosisli Milföy Böreği bayanların evde çok rahat ve hızlı bir şekilde hazırlayabilecekleri ve özellikle de aniden gelen misafirler için çok kolay bir şekilde ...
Devamını Oku

Tavada Milföy Böreği

Tavada milföy böreği, börek tariflerinde ne tür bir hamur kullanılırsa kullanılsın genellikle fırında pişirilir. Milföy hamuru ile farklı şekil ve iç ma...
Devamını Oku

Fırında Sigara Böreği

Fırında Sigara Böreği, oldukça kolay ve oldukça kalori bakımından düşük olduğu için, sizlerde sıklıkla yapabilirsiniz. Sigara böreği çocuklar tarafından çok ...
Devamını Oku

Fırında Patatesli Börek

Fırında Patatesli Börek özellikle çocukların çok sevdikleri börekler arasında yer alıyor. El açması hamur ile hazırlanabileceği gibi yufka ile de hazırlayabi...
Devamını Oku

Mercimekli Haşhaşlı Börek

Mercimekli haşhaşlı börek, çıtır çıtır bir özelliğe sahip olan börek tariflerinden biridir. Mercimeği börek harcı olarak kullanmak çok tercih edilmese d...
Devamını Oku

Maden Sulu Börek

Maden sulu börek, pratik olduğu kadar lezzetli börek tariflerinden biridir. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır bir börek tarifi. Özellikle öğrenciler ve çal...
Devamını Oku

Mercimekli Milföy Böreği

Mercimekli Milföy Böreği evde çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız börekler arasında yer alıyor. Hamur açmaktan hoşlanmıyor ya da bilmiyorsanız ve yahut iş...
Devamını Oku

Peynirli Milföy Böreği

Peynirli Milföy Böreği evde hem çocuklarınız hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz oldukça kolay yapımlı bir börektir. Yağ konusunda sıkıntısı olma...
Devamını Oku

Ekmek Böreği

Ekmek Böreği evde bayatlamış olan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz ve lezzetli bir börek hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alıyor. Bu bakımdan ...
Devamını Oku

Dilim Börek

Dilim Börek evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır olması sebebi ile de çok seveceğiniz tatlar arasında yer alıyor. Üstelik iç harcını o...
Devamını Oku

Kaşarlı Milföy Böreği

Kaşarlı Milföy Böreği evde en rahat hazırlayabileceğiniz ve evde bulunan malzemelerinizle hem aileniz için hem de misafirleriniz için çok rahat bir şekilde y...
Devamını Oku

Peynirli Tepsi Böreği

Peynirli Tepsi Böreği, annelerimiz ve ninelerimiz tarafından yapılarak günümüze kadar gelen peynirli tepsi böreği ile sizlerde çocukluk günlerinizi hatı...
Devamını Oku

Lor Böreği

Lor böreği, Gaziantep yöresine ait bir börek çeşididir. Lor peynirle hazırlanan iç Gaziantep'te pide fırınlarına gönderilerek kapalı pide şeklinde pişir...
Devamını Oku

Börek Kaç Kalori?

Börek kaç kalori, kalori hesabı diyet yapan kişiler için önemli bir ayrıntıdır. Kalori hesabı yaparak diyet yapmak kişinin daha bilinçli olmasını ve hes...
Devamını Oku

Pastırmalı Börek

Pastırmalı Börek yapımı, oldukça kolay ve diğer böreklerden pek farklı olan bir börek olmamaktadır. Sizler de pastırma yemeyi seviyorsanız, o zaman bu pastır...
Devamını Oku

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

1 dilim börek kaç kalori, börek tarifleri pratik olduğu için genellikle hazır yufkalar ile yapılmaktadır. 1 tane yufka yaklaşık 8 dilim ekmek ile eş değ...
Devamını Oku

Börek Kaç Derecede Pişer

Börek kaç derecede pişer, Börek pişirmenin ideal ir pişirme süresi yoktur. Börek hazırlanan hamurun çeşidine ve böreğin türüne göre pişirme derecesi far...
Devamını Oku

Börek Sosu

Börek sosu, börek mutfaklarda fazlası ile yer verilen bir hamur işi türüdür. Herkesin kendine göre bir börek tarifi ve yapım şekli vardır. Börekler ıspa...
Devamını Oku

Pan Börek

Pan börek, özellikle hafta sonu kahvaltıları için hazırlayabileceğiniz mükemmel bir lezzettir. Kahvaltı haricinde beş çaylarınıza eşlik etmesi için ya d...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Börek Kaç Derecede Pişer
Börek Sosu
Börek Sarma Şekilleri
Pan Börek
Peynirli Börek Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024