İlk olarak mercimekleri bir tencereye koyuyoruz ve üzerini aşacak kadar su ekleyerek kısık ateşte mercimekler yumuşayana dek haşlıyoruz.
Mercimekler iyice yumuşayınca süzüyoruz. Daha sonra ayrı bir tavada 1 çay bardağı sıvı yağa yemeklik olarak küpler halinde doğranmış soğanı koyuyoruz. Soğan biraz sotelendikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar salçayı ekliyoruz. Daha sonra da üzerine haşlayıp süzdüğümüz mercimekleri ekliyoruz. Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz.
İç harcımız hazır olduktan sonra yumuşaması için bıraktığımız milföyleri önce elimizle biraz daha yumuşatıp daha sonra kareler halinde kesiyoruz. Sonra da kestiğimiz küçük karelerin bir köşesine iç harcımızdan koyuyoruz ve daha sonra da üçgen şeklini alacak şekilde kapatıp kenarlarını birbirine tutturuyoruz. Tüm milföylere aynı işlemi uyguladıktan sonra
mercimekli milföy böreği parçalarının üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz de susam ya da çörek otu serpiştirip 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.